torsdag 12. januar 2012

Yrkesstolthet fins det? Snekkertips

Svigermors nabo er en eldre dame. Hun har fyrt med ved, men mener det er litt tungt å drive med. Så bestilte hun en varmepumpe. Den ble montert! Hun var kjempefornøyd. Enn så lenge. Det tok over tre uker fra den var montert ferdig til montørene ordnet feilen. Heldig for den eldre damen at det har vært en mild vinter. Hadde det derimot vært dritkalt som sist vinter, hadde hun måtte fortsette med vedfyringen.
Har dette firmaet yrkesstolthet?
Det var et ventilasjonsanlegg på min arbeidsplass som har vært mangelfult i over et halvt år og nå ble det helt stopp nå i desember. Det har blitt purret alle tenkelige veier, men først når verneombudet stengte verkstede ble ting ordnet. Har disse firmaene yrkesstolthet?

Jeg tok en runde til folk jeg kjenner og spurte de hav de legger i begrepet yrkesstolthet. Frode: " For meg er yrkesstolthet å gjøre jobben effektivt og med riktig kvalitet, på en slik måte at kunden blir fornøyd"

Sier han dette bare fordi han er 50+ ? Er det noen som har noen tanker rundt dette?

Ukens snekkertips: Har du brød fjøler som har sprukket opp? Den kan ikke bli bra før du skjærer den opp og limer den på nytt. Du må bruke vannfast lim. Deretter høvler eller pusser du fjøla. Du vet at bakterier trives og formerer seg på plastfjøler og at de avtar på treverk?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar