onsdag 28. desember 2011

barnehageplass og limtips

Hei igjen!
Det er mye og mangt jeg mener og det er fryktelig mye jeg lurer på! Det som har opptatt meg i det siste, er statlige overføringer til kommunene, når det gjelder barnehager. Det er sånn at har du liten eller ingen utdanning(men alikevel jobber) så får din kommune mindre penger fra staten til bruk for barnehagene. Om du er rørlegger, omsorgsarbeider(fagutdanninger) eller jobber uten eller med mindre utdannelse, og du har unger i barnehagen, får din kommune mindre i statelige overføringer enn om du hadde høgskole- og universitetsutdanning! Har du sett en rørlegger med en-to eller tre unger med på jobb? Nei, de trenger også plass i en barnehage! Eller? Skulle ikke overføringene vært utregnet etter antall plasser som var brukt i barnehagene i en kommune? Det er mange kommuner i Norge som har en befolkning med liten andle med høyere utdanning. Disse kommunene kommer svært dårlig ut økonomisk. Er det slik vi vil ha det?

Ukens snekkertips: Alle har(?) en eller flere dreide pinnestoler som fungerer som gyngestoler! Det kan du få en slutt på. Ta stolen fra hverandre(legg delene utover på et arbeidsbord i et system så du lett kan finne igjen de riktige delene) Puss vekk limrester på tappene med et grovt pussepapir( korning 80). Smør på lim(trelim-snekkerlim- Pvaclim eller spesiallim for tapper)) og slå stolen sammen med en klubbe. Har tappene blitt for romslige(tynne) så ta en høvel og lag lange høvelspon(korketrekkere) av en trebit. Trenger ikke være samme treslag som stolen. Surr høvelsponen rundt tappen(sammen med lim) til ønsket tykkelse. Monter delene med en klubbe.   Lykke til!

1 kommentar:

  1. Du kan jo fikse de stolene vi har her hjemme før du begynner å belære andre om hvordan de skal gjøre det... Det var noe med denne yrkesstolthet da!

    SvarSlett